به گزارش راهبرد معاصر؛ فعالیت باندهای تبهکار و قاچاقچیان مواد مخدر در مناطق فلسطینینشین در اراضی اشغالی ۱۹۴۸، چند سالی است که افزایش محسوسی یافته است؛ در مناطقی که به طور مستقیم تحت اشغال و مدیریت رژیم تل آویو قرار دارد. تنها در شش ماه گذشته بالغ بر ۱۰۰ فلسطینی به دست اعضای باندهای قاچاق مواد مخدر و سلاح کشته شدهاند.
در این راستا پنجشنبه هفته گذشته فلسطینیها شاهد یک تراژدی دیگر بودند؛ در دو جنایت جداگانه در مناطق فلسطینینشین در اراضی اشغالی ۱۹۴۸، شش فلسطینی کشته شدند. پنج نفر در شهرک «یافه» و یک نفر در «کفرکنا» در منطقه «الناصره» در استان الجلیل بر اثر تیراندازی افراد تبهکار کشته شده و چندین نفر دیگر از جمله دو نیز کودک نیز زخمی شدند.
بالغ بر ۲۱ درصد ساکنان سرزمین اشغالی را عرب زبانها تشکیل میدهند که در اصطلاح به آنها «عرب ۴۸» یا «فلسطینیهای ۴۸» میگویند، (یعنی غیر از کرانه باختری رود اردن و نوار غزه و بلندیهای جولان) کسانی که در بدو شروع اشغال فلسطین در برابر انواع فشارها مقاومت کرده و حاضر به خروج از شهر و روستای خود نشدهاند و در نهایت نیز رژیم تل آویو مجبور شده است آنها را به اصطلاح به عنوان «شهروند» خود به رسمیت بشناسد؛ البته شهروند درجه دوم یا سوم و بالاتر، با کمترین حد دسترسی به امکانات تا جایی که حتی شهرداریها نیز از انجام امور روتین خود در مناطقی که فلسطینیها سکونت دارند، خودداری میکند.
پراکندگی ساکنان عرب در مناطق اشغالی ۱۹۴۸
در میان بی توجهی شدید مقامات صهیونیستی به ابتداییترین خدمات برای فلسطینیهای ۴۸ از جمله تأمین امنیت، باندهای تبهکار نیز فرصت خوبی برای گسترس فعالیتهای خود پیدا کردهاند.
به نوشته وبگاه العربی الجدید، علاوه بر بی توجهیها، رژیم اشغالگر حتی از هرج و مرج، خونریزی و گسترش رعب و وحشت در جامعه عرب فلسطین در داخل سود میبرد و فراتر از آن در مواقعی نیز خود از طریق برانگیختن درگیریهای طائفی، ضریب دادن به نا امنی، عدم فراهم کردن امکانات اقتصادی و فقر عامدانه به این شرایط دامن میزند.
«نایف زیدانی» تحلیلگر مسائل اجتماعی ساکن شهر حیفا در این خصوص به وبگاه شهاب نیوز گفت: «یکی از اهداف اسرائیل از دامن زدن به جرم و جنایت در مناطق فلسطینینشین، سوق دادن جوانان عرب به سمت مشاغل نظامی و حضور در پلیس و ارتش است، اتفاقی که میتواند به کنترل این جوامع و همچنین حذف هویت عربی و مقابله با خیزشهای احتمالی به تل آویو کمک زیادی بکند».
از سوی دیگر پلیس صهیونیستی مدعی است که امکانات و نیروی لازم برای مقابله با باندهای تبهکار و مقابله با تجارت غیرقانونی سلاح را ندارد؛ نکته قابل توجه اینجاست که عمده سلاحهایی که قاچاقچیان در اختیار دارند، از انبارهای تسلیحاتی اسرائیل به سرقت رفته است.
در این میان لازم به یادآوری است که مأموران رژیم صهیونیستی زمانی که نیاز به سرکوب جوامع عرب باشد، با امکانات وسیع به مقابله میپردازند؛ در این راستا باید به حوادث میسال ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰) اشاره کرد، زمانی که با همزمان با جنگ ۱۲ روزه در غزه به نام «سیف القدس»، جوامع عربی در دهها شهر اسرائیل نیز به خیابانها ریخته و نام جنبش خود را «هبة الکرامه» نام نهادند.
جوانان فلسطینی در آن برهه در اعتراض به تبعیض، بی عدالتی و فقر تحمیلی از سوی رژیم تل آویو در شهرهای اللُّد، بت یم، یافا، عکا، الخلیل، قدس شرقی، حیفا، تل آویو، الرینه، شفاعمرو، الطیبه، عرعرة المثلث و طمره به خیابانها ریختند و با صهیونیستها و شهرکنشینان به شدت درگیر شدند تا جایی که شهر اللد کاملا از ساکنان یهودی خالی شد. بنیامین نتانیاهو در آن زمان گفته بود: «آنچه در شهرهای ما رخ میدهد، بسیار شبیه یک جنگ داخلی است که به زودی خطر موجودیتی برایمان خواهد داشت».
اکنون پلیس صهیونیستی در حالی مدعی است که امکانات لازم برای مقابله با باندهای تبهکار در مناطق عربنشین را ندارد که در میسال ۲۰۲۱ با تمامی امکانات و با پیشرفتهترین ابزارها اقدام به سرکوب جوانان معترض فلسطینی کرده بود.
فلسطینیهای عرب ۴۸، یقین دارند که پلیس و دیگر نهادهای امنیتی صهیونیستی در به وجود آمدن این شرایط نقش دارند. به نوشته وبگاه عرب۴۸، اعتقاد آنها چندان هم بی راه نیست، بلکه اخبار و ارقام و مصوبات چنین حقیقتی را افشا میکنند.
این وبگاه که به شکل اختصاصی به اخبار فلسطینیهای ساکن مناطق اشغالی ۱۹۴۸ میپردازد، در گزارش خود نوشت که نهادهای امنیتی در مناطق اسرائیلینشین با تمام توان در حال مقابله با باندهای تبهکار هستند و در سالهای گذشته چندین سردسته آنها را دستگیر کردهاند، اما در مناطق عربنشین هیچ بروز و ظهوری ندارند.
طبق این گزارش، نبود اراده سیاسی از جانب مقامات صهیونیستی باعث شده است تا سازمانهای جنایتکار در مناطق عربنشین گسترش یابند، در حالی که پارلمان اسرائیل (کنست) در سال ۲۰۰۳ قانون «مبارزه با سازمانهای جنایتکار» را به تصویب رساند و یک نیروی پلیس ویژه نیز برای مبارزه با این سازمانها تشکیل شد و در نتیجه بسیاری از باندهای تبهکار از جمله «آووتبول»، «رزنتشتاین»، «آبرگیل» و ... فعالیتهای خود را به شدت کاهش دادند و در عوض به سمت مناطق عربنشین رفتند، جایی که خبری از پلیس و قانون نبود.
علاوه بر سیاست کلی رژیم اسرائیل و پلیس این رژیم در قبال جرم و جنایت در مناطق عربنشین، طی سالهای گذشته بارها فاش شده است که برخی مأموران پلیس اسرائیل با باندهای تبهکار در این مناطق همکاری میکنند یا در مواقعی سردستههای این باندها به راحتی توانستهاند از زندان آزاد شوند و یا با پرداخت غرامت به فعالیت خود ادامه دهند.
به طور مثال در آوریل ۲۰۲۲، یک مأمور پلیس در تیپ ویژه «لاهو ۴۳۳» به اتهام ارائه اطلاعات به باندهای تبهکار بازداشت شد. در همان زمان روزنامه یدیعوت احارانوت به نقل از یک منبع امنیتی نوشت که برخی از افراد پلیس در ازای ۱۴۰۰ تا ۲۸۰۰ دلار به این باندها اطلاعات میفروشند.
در ۳۰ می ۲۰۲۳ نیز شبکه ۱۱ عبریزبان فاش کرد که مقامات بلندپایه پلیس به دادستان کل رژیم اسرائیل گزارش دادهاند که دو دادستان عمومی در قبال پول به باندهای قاچاق مواد مخدر و سلاح، اطلاعات حساس فروختهاند، باندهایی که در مناطق عربنشین فعالیت دارند.
اما قابل توجهتر از همه گزارش شبکه ۱۲ اسرائیل در ۳۰ ژوئن ۲۰۲۱ است؛ این شبکه به نقل از یک منبع مطلع در پلیس اسرائیل گزارش داد که برخی اعضای بلندپایه گروههای خلافکار در مناطق عربنشین با سازمان امنیت عمومی (شاباک یا شین بت) همکاری دارند.
شبکه ۱۳ اسرائیل نیز در همان زمان طی گزارشی جنجالی گفت که نیروهای پلیس نمیتوانند سردستههای این باندها را دستگیر کنند، چرا که آنها با شاباک در ارتباط هستند.
همه این مسائل موجب شده است تا عربهای مناطق اشغالی ۱۹۴۸ به یقین برسند که رژیم صهیونیستی عامدانه با باندهای تبهکار مقابله نمیکند تا این جوامع بیش از پیش ضعیف شوند.
در این راستا فلسطینیهای مناطق ۱۹۴۸ روز جمعه گذشته به دعوت «کمیته عالی پیگیری» در اعتراض به بی توجهی رژیم اسرائیل به تأمین امنیت، تبعیض و تحمیل فقر و عدم ارائه خدمات دست به اعتصاب گسترده زدند.
نهاد «کمیته عالی پیگیری» در بیانیهای گفت که رژیم اسرائیل عامدانه مناطق عربنشین را به حال خود رها کرده و طبق یک اراده سیاسی از تأمین امنیت این مناطق خودداری میکند.
همزمان تظاهرات گستردهای نیز شهرکها و شهرهای عمدتا عربنشین برپا شد. در شهرک «یافة الناصره» که روز پنج شنبه شاهد کشته شدن پنج تن از اهالی بود، حاضرین شعار میدادند که پلیس اسرائیل با باندهای تبهکار همدست شده است.
در پایان باید گفت بسیاری افزایش قدرت صهیونیستهای تندرو و به حاشیه رفتن یهودیان چپگرا را عامل اصلی تنش در میان مسلمانان و یهودیان در اراضی اشغالی میدانند، در سالهای گذشته جامعه صهیونیستی بهتدریج از رنگ و بوی سکولاریسم دهههای پیش از قرن بیست و یکم فاصله گرفته و چند دستگی در میان ساکنان سرزمین اشغالی و سرخوردگی در میان چپگرایان و سکولارها از حاکمیت روزافزون یهودیت افراطی افزایش یافته است.
این وضعیت، بیش از هر چیزی نشانه این است که «پروژه دولت- ملت سازی در قالب اسرائیل شکست خورده است». پروژه هویتسازی که دهههاست سران صهیونیست به دنبال جعل آن در سرزمین اشغالی هستند. / فارس